Μερική άρσις απαγορεύσεων ειδήσεων

Προ καιρού είχα απαγορεύσει στους φίλους μου να παρακολουθούν τα γνωστά ψευτοδελτία ειδήσεων που τρομοκρατούν τον κόσμο και συμβάλλουν στην αύξηση του αριθμού των καταθλιπτικών. Είμαι βέβαιος ότι όσοι ακολούθησαν την οδηγία έχουν τα μάλα βελτιώσει την ψυχική τους γαλήνη και υγεία. Τώρα σκέφτομαι να τους επιβραβεύσω περαιτέρω αίροντας εν μέρει την απαγόρευση για μια ειδική κατηγορία ειδήσεων, τις κωμικές ειδήσεις.

Οι κωμικές ειδήσεις δεν είναι υποχρεωτικό να φαίνονται από μακριά ως τοιαύτες. Ούτε να ήταν κωμική η πρόθεση του συντάκτη τους. Ούτε να έγινε η είδηση κωμική από δική του αβλεψία. Είναι η κατάστασή μας, ως οργανωμένης (λέμε τώρα) κοινωνίας, που την κάνει κωμική. Θα δώσω όμως ένα παράδειγμα για να γίνω σαφέστερος. Διαβάστε την είδηση με τίτλο "δαγκάνες στα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα". Όταν είδα τον τίτλο σκέφτηκα "επιτέλους, τι καλά". Ύστερα διάβασα παρακάτω: "η διοίκηση του δήμου (Θεσσαλονίκης) αναμένεται να παραλάβει είκοσι δαγκάνες μπλοκαρίσματος τροχών". Αν ήταν είκοσι χιλιάδες μπορεί να μη γελούσα, ακόμη και με είκοσι εκατοντάδες. Τρόμος στη συμπρωτεύουσα ... Και πάνω που κόντευε να σβήσει το γέλιο διάβασα παρακάτω "οι δαγκάνες έχουν κολλήσει στο τελωνείο λόγω απεργίας". Εμ φυσικά, μπορούσε να γίνει αλλιώς; Αυτό ακριβώς δε λέει το ανέκδοτο με την ελληνική κόλαση; Και πάνω που κι αυτό το γέλιο κόντευε να τελειώσει "η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι οι δαγκάνες θα χρησιμοποιούνται για όσους αφαιρούν εσκεμμένα τις πινακίδες για να παρκάρουν σε όποιο μέρος θελήσουν". Μωρέ μπράβο εφευρετικότητα! Τώρα για να γελάσω κι άλλο μήπως να σκεφτώ περαιτέρω ότι σε μερικές μέρες οι δαγκάνες στατιστικά θα μαζευτούν για πάντα πάνω σε είκοσι αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους δεν τα κινούν κι έχουν παραδώσει τις πινακίδες; Οι τελευταίοι θα έχουν την επιπρόσθετη χαρά να είναι τα αυτοκίνητά τους προστατευμένα από κλοπή με έξοδα του δήμου. Ή μήπως να σκεφτώ ότι μερικοί θα αγοράσουν δαγκάνες και θα τις βάζουν μόνοι τους παρκάροντας έτσι όπου επιθυμούν; Ή μήπως θα βγουν και κατασκευαστές μαϊμουδοδαγκανών ή εισαγωγείς δαγκανών Κίνας;

Φυσικά όλα αυτά μόνο στην Ελλάδα και τον λοιπό τρίτο κόσμο θα μπορούσαν να συμβούν. Στη Στοκχόλμη και στη Ζυρίχη είκοσι δαγκάνες θα ήταν υπεραρκετές.

Comments

Popular posts from this blog

Ένας ιστορικός πίνακας γεμάτος σημαίες

Το έγκλημα στο Οριάν Εξπρές

Ταξίδι με το οχηματαγωγό κατά το σωτήριον έτος 2023