Ο απίστευτος Έλληνας

Δεν αντέχω άλλο, μπορεί να χρειάζομαι ψυχίατρο, αλλά όλα αυτά που συμβαίνουν σ' αυτή τη χώρα σε καθημερινή βάση αμφιβάλλω αν συμβαίνουν αλλού κι αν δεν είναι αυτά που μας οδήγησαν εδώ και θα μας κρατήσουν εδώ ή θα μας ρίξουν ακόμη παρακάτω. Αποδεσμεύονται μόνο όσοι πεθαίνουν και γλυτώνουν μια και καλή. Η επόμενη ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Αν τη βρίσκετε αδιάφορη ή πολύ συνηθισμένη, τόσο το χειρότερο, γιατί σημαίνει ότι είμαστε όλοι καταδικασμένοι.

Προσπαθώ να παρκάρω σε περιοχή με πρόβλημα στάθμευσης. Βρίσκω θέση κοντά στη γωνία με στοπ που βλέπει σε λεωφόρο. Δεν εμποδίζω, αλλά τυπικά πρόκειται για παράβαση. Παρατηρώ ότι στο ακριβώς πίσω μου παρκαρισμένο αυτοκίνητο μπαίνει μια κοπέλλα και βάζει μπροστά τη μηχανή. Σκέφτομαι ότι θα ήταν καλύτερο να περιμένω δυο λεπτά και να πάω στη θέση της. Ωστόσο δε φεύγει. Γράφει, γράφει, γράφει στο κινητό. Περνάει κανένα τέταρτο της ώρας κι ενώ η μηχανή της παραμένει αναμμένη. Καμμιά συνείδηση για το περιβάλλον ή για τα χαμένα λεφτά (βέβαια των άλλων, τα γνωστά δανεικά για τα οποία αναλωνόμαστε σε διαπραγματεύσεις). Περιμένω από περιέργεια να δω πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία. Περιμένω, περιμένω, κι όλη αυτήν την ώρα η μηχανή συνεχίζει να καίει ...

Στο μεταξύ έρχεται παλαιό Φολκσβάγκεν με ζεύγος κουλτουριάρηδων, γύρω στα 30-40, κύριος που οδηγεί και κυρία, με τα κασκόλ τους και τα φουλάρια τους. Πάει να στρίψει, αλλά κοντοστέκεται στη διασταύρωση. Αρχικά νομίζω ότι περιμένει να περάσουν άλλοι, αυτοί που κινούνται στη λεωφόρο. Ωστόσο αυτή είναι άδεια. Βασικά έχει σταματήσει επειδή το ζεύγος έχει αισθανθεί την ανάγκη για κουβέντα χωρίς τις δυσκολίες της οδήγησης, στη μέση του δρόμου, με αναμμένη μηχανή κι αυτοί εννοείται.

Επιτέλους έρχεται η όρεξη στην ιδιοκτήτρια του προηγούμενου αυτοκίνητου να φύγει. Πώς όμως, αφού μπροστά της είναι οι άλλοι. Βγαίνει πλαγίως όσο χωράει και περιμένει ότι θα τη δουν και θα φύγουν. Αυτοί στον κόσμο τους συνεχίζουν την ψιλή κουβέντα. Ξαφνικά ο οδηγός αφήνει το φρένο και το αυτοκίνητο αρχίζει σιγά σιγά να κυλάει προς τα πίσω, πηγαίνοντας να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο της κοπέλλας. Εκείνη προβλέποντας τα χειρότερα κορνάρει, τελικά το ζεύγος ξαναμπαίνει στον πραγματικό κόσμο, φρενάρει, φεύγει μπροστά, φεύγουν όλοι, παρκάρω κι εγώ στην κενή πιο πίσω θέση.

Comments

Popular posts from this blog

Η Ρόδος το χειμώνα

Οι Καλόγεροι του Αιγαίου κι άλλα μυστήρια

Στο Αιγαίο με τη θαλαμηγό του Harry Gordon Selfridge