Ο Καραγκιόζης ζουγράφος οδικής σήμανσης

Φαντάζομαι κάπως έτσι το επόμενο έργο του μακαρίτη του Σπαθάρη: Ο πασάς τον βάζει και χαράζει διπλές γραμμές στο δρόμο, έτσι ώστε να δίνει πολλές λωρίδες σ' αυτούς που βγαίνουν απ' το σαράι. Στην άλλη άκρη είναι η καλύβα του μπαρμπα-Γιώργη, που κι αυτός θέλει πολλές λωρίδες, για να βγάζει άνετα τα πρόβατα. Πλακώνει στις φάπες τον ανηψιό, που, τι να κάνει, σβήνει τις προηγούμενες και χαράζει καινούργιες. Ο πασάς εξαγριώνεται, στέλνει το Βελιγκέκα και φιλοδωρεί μ' ένα μεγάλο καρούμπαλο τον Καραγκιόζη, που ξανασβήνει τις γραμμές και τις ζωγραφίζει υπέρ του πασά.
Το ίδιο επαναλαμβάνεται δυο τρεις φορές, ώσπου ο Καραγκιόζης βαριέται και αφήνει και τις δυο διπλές γραμμές συγχρόνως. Όμως αυτό δημιουργεί σύγχυση στους οδηγούς. Απ' τη μια μεριά βγαίνει ο Νιόνιος με το αυτοκίνητό του, απ' την άλλη ο Εβραίος, τσουγκράνε κι εκνευρίζονται. Στο τέλος όλοι μαζί δέρνουν τον Καραγκιόζη που παίρνει τα βουνά.

Από πού εμπνέομαι ιστορίες; Για δείτε την Εθνικής Αντιστάσεως κοντά στο Χαλάνδρι, εκεί που διασταυρώνεται με την Παπανικολή και τα ξαναλέμε.

Comments

Popular posts from this blog

Μονόφυλλα της Ηγεμονίας της Σάμου

Η Ρόδος το χειμώνα

Ραδιοφωνία και ανατολικό Αιγαίο